Cu Regina bolnavă de Covid, premierul Boris Johnson anunţă: „De joi, 24 februarie, toate restricţiile vor fi oprite în Regatul Unit”. Se fac doi ani de pandemie

  • În timp ce Regina Elisabeta are virusul, premierul britanic oficializează sfârşitul obligaţiei de autoizolare prin lege: „Le cerem oamenilor să fie responsabili”.
  • Şeful Guvernului este criticat: „Această decizie ne va lăsa vulnerabili”.
  • Pe 23 februarie 2020, lumea primea informaţii de la Wuhan că a început pandemia.
616 afișări
Imaginea articolului Cu Regina bolnavă de Covid, premierul Boris Johnson anunţă: „De joi, 24 februarie, toate restricţiile vor fi oprite în Regatul Unit”. Se fac doi ani de pandemie

Cu Regina bolnavă de Covid, premierul Boris Johnson anunţă: „De joi, 24 februarie, toate restricţiile vor fi oprite în Regatul Unit”. Se fac doi ani de pandemie

Premierul britanic Boris Johnson a oficializat în Camera Comunelor încetarea tuturor restricţii Covid aflate în vigoare prin lege în Anglia, inclusiv încetarea obligaţiei de izolare a persoanelor infectate. Astfel, Covid va fi tratat precum o gripă.

S-a anunţat şi revocarea treptată a distribuţiei gratuite a testelor antigene. „Vârful lui Omicron a fost depăşit”, a subliniat Johnson. „Oamenilor li se va cere să-şi exercite responsabilitatea personală. Am atins un nivel suficient de imunizare”.

Decizia nu i-a plăcut deloc liderului laburist Keir Starmer, care, în cursul dezbaterii din Camera Comunelor, l-a definit pe Johnson ca pe liderul unui „guvern paralizat de haos şi incompetenţă”. Abordarea aleasă de premier „ne va lăsa vulnerabili” în faţa unor noi variante sau a unei reluări a infecţiilor, este avertizarea lui Starmer.

Având în vedere că „pandemia nu s-a încheiat încă”, aşa cum confirmă printre altele situaţia Reginei Elisabeta, Johnson a insistat asupra perspectivei de a putea „trăi cu Covid”.

Lumea marchează miercuri, pe 23februarie 2020, startul pandemiei, despre care se ştie că a pornit dintr-o piaţă din Wuhan. După o lună şi ceva, Europa intra în izolare, cu străzi pustii, toată lumea „inventând” o nouă viaţă, în închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici