Spitalul din Rădăuţi nu are niciun angajat infectat cu noul coronavirus. Metoda de screening folosită în premieră pe ţară

  • Spitalul de la Rădăuţi nu are, până acum, niciun membru al personalului infectat cu Covid-19
  • Toţi pacienţii internaţi la Rădăuţi fac un CT pentru depistarea leziunilor pulmonare
  • Traian Andronachi: O săptămână nu cerem nimic de la stat, să pună pe picioare Suceava
13227 afișări
Imaginea articolului Spitalul din Rădăuţi nu are niciun angajat infectat cu noul coronavirus. Metoda de screening folosită în premieră pe ţară

Spitalul din Rădăuţi nu are niciun angajat infectat cu noul coronavirus. Metoda de screening folosită în premieră pe ţară

Aflat în epicentrul epidemiei de Covid-19, spitalul din Rădăuţi a reuşit să nu aibă niciun angajat infectat cu noul coronavirus. Managerul spitalului, Traian Andronachi, spune că a luat măsuri încă înainte de declararea stării de urgenţă.

Am fost primul spital din România care a adoptat metoda de screening prin computer-tomograf. Fiecare persoană care trebuie să se interneze la spitalul Rădăuţi a făcut un test rapid, pe care le-am achiziţionat înainte de declararea stării de urgenţă. Dar acestea au o marjă de doar 70% aşa că, ca măsură de precauţie suplimentară, fiecare caz decis că trebuie să rămână la Rădăuţi face un computer-tomograf, care ne atestă nouă faptul că are ceva la plămâni sau nu.

Managerul de la Rădăuţi spune că a fost primul spital din România care a folosit screeningul prin CT şi îţi spune şi cum a reuşit asta cu un singur aparat.

„Avem un singur Computer Tomograf care a funcţionat nonstop, deşi nu avem linie de gardă. La radiologie se lucrează în ture de 6 ore de muncă şi 12 pauză. În momentul în care au fost depistate leziuni pulmonare, am oprit totul, am decontaminat, personalul a schimbat echipamentul. Totul durează cam două ore”, a explicat Traian Andronachi.

Managerul spitalului din Rădăuţi spune şi că a hotărât ca, pentru o săptămână, să nu mai ceară nimic de la stat, pentru ca eforturile din zonă să se concetreze asupra spitalului din Suceava. Deşi face faţă pentru moment cu echipamentele pe care le are din achiziţii proprii sau donaţii, spitalul are 460 de paturi, iar afluxul de pacienţi creşte pe zi ce trece. Traian Andronachi speră însă că va trece cu bine peste epidemie, mai ales că vede schimbări în bine odată cu schimbarea conducerii DSP Suceava.

Pentru a reuşi să îşi facă o imagine asupra dimensiunii epidemiei, primăria din Rădăuţi a anunţat că va achiziţiona 4000 de teste rapide, care vor fi folosite pentru persoanele de peste 65 de ani, cele care au stat în izolare sau care prezintă simptomele infectării.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici