Cea de-a XVIII-a ediţie a DaKINO, un moment de cotitură în istoria festivalului

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, care se desfăşoară între 25 şi 29 noiembrie, sub titulatura "Entertaining Politics", urmează să schimbe direcţia evenimentului, care, în ultima vreme a pierdut din suflu, potrivit directorului onorific Dan Chişu.

91 afișări
Imaginea articolului Cea de-a XVIII-a ediţie a DaKINO, un moment de cotitură în istoria festivalului

Cea de-a XVIII-a ediţie a DaKINO, un moment de cotitură în istoria festivalului

"Acum se va afla ce va deveni DaKINO. Pentru că este vorba de majorat, este vorba de o schimbare majoră", a declarat Dan Chişu.

"Cristina Hoffman mi-a propus să dăm o altă faţă festivalului. DaKINO rămăsese cel mai longeviv eveniment, pierzând din suflu", a declarat acesta, care a adăugat că "politica în documentare este mai interesantă decât politica de pe plaiuri dâmboviţene" .

"Mi-am dat seama că e păcat că acest festival murea încet şi blând", a declarat Cristina Hoffman, directorul festivalului, amintindu-şi de prima sa întâlnire cu Dan Chişu, în vară, când i-a propus acestuia să schimbe formatul evenimentului.

"Anul acesta este un an politic. Pentru mine politica avea un aspect mai larg. Secţiunea paralelă «Black Community» era creată cu perspectiva întrebării dacă Obama va fi sau nu va fi preşedintele Statelor Unite". De asemenea Hoffman, delegat al Semaine de la Critique, a declarat că a dorit ca în competiţia de anul acesta a festivalului să fie incluse cele mai recente pelicule.

"Nunţi, muzici şi casete video", de Tudor Giurgiu, şi "Ciobanul zburător", de Cătălin Muşat, se numără printre filmele româneşti care sunt în competiţie la Festivalul Internaţional de Film DaKINO.

Cea de-a 18 ediţie a Festivalului DaKINO se desfăşoară în complexul The Light - Liberty Center.

Pe perioada festivalului, o linie specială a RATB va face legătura între Liberty Center şi Piaţa Unirii până la terminarea ultimelor proiecţii.

Dan Chişu a declarat că una dintre nemulţumirile sale este faptul că autorităţile nu au permis organizatorilor festivalului să marcheze distinctiv autobuzul DaKINO.

Gala de închidere a festivalului va avea loc la CinemaPRO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici