Iorgulescu: MCC a reţinut doar 200 de bilete pentru protocol la deschiderea Festivalului Enescu

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat că doar 200 de bilete au fost reţinute pentru protocol la concertul din deschiderea Festivalului "George Enescu", circa 30 dintre acestea mergând la Administraţia Prezidenţială şi nefiind onorate.

1 afișare
Imaginea articolului Iorgulescu: MCC a reţinut doar 200 de bilete pentru protocol la deschiderea Festivalului Enescu

Iorgulescu: MCC a reţinut doar 200 de bilete pentru protocol la deschiderea Festivalului Enescu

Preşedintele Traian Băsescu a remarcat sâmbătă seara, după concertul cu care a debutat ediţia 2007 a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", locurile rămase libere la Sala Palatului, în ciuda faptului că biletele pentru spectacolul de deschidere fuseseră vândute în totalitate. "Sunt cele 400 de bilete pe care le-a reţinut Ministerul Culturii", a spus Băsescu, referindu-se la invitaţiile rezervate pentru protocol. "Poate ar fi bine ca ministrul Iorgulescu să reţină doar 50 de bilete şi restul să le dea la public", a sugerat preşedintele.

Ministrul Adrian Iorgulescu l-a contrazis pe preşedintele Băsescu, spunând că Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) a reţinut doar 200 de bilete, dintre care circa 30 au ajuns la Administraţia Prezidenţială.

"Ministerul a gestionat doar 200 de bilete pentru protocol, nu 400 cum ne permite legea. Potrivit legislaţiei, 10% din numărul total de bilete se constituie în fond de protocol pentru a fi distribuite la cerere expresă reprezentanţilor unor instituţii ale statului român. De aici a dedus preşedintele că am oprit noi 400 de bilete, ceea ce nu este adevărat. Din cele 200 de bilete de protocol, circa 30 au mers la Preşedinţie, însă nu au fost onorate decât câteva, restul au fost împărţite la Guvern, Parlament, diferite ministere, uniunile şi asociaţiile de creaţie şi altor instituţii importante din statul român", a declarat Adrian Iorgulescu.

În plus, ministrul Culturii a remarcat că sala a "fost foarte plină" sâmbătă, circa 4.000 de persoane luând parte la spectacolul de debut al Festivalului Enescu. "Nu se pune problema că au stat oameni pe afară şi nu au putut intra la spectacol. Nu s-au vândut toate biletele", a explicat Iorgulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici