Ponta, pe Facebook: Sunt foarte trist aflând că a încetat din viaţă Gabriel Garcia Marquez!

Premierul Victor Ponta scrie, într-o postare pe Facebook, că este foarte trist aflând de moartea scriitorului Gabriel Garcia Marquez, spunând că romanele lui i-au "bucurat şi îmbogăţit" adolescenţa, dar şi la maturitate "au definit" iubirea, politica sau "pur şi simplu viaţa".

268 afișări
Imaginea articolului Ponta, pe Facebook: Sunt foarte trist aflând că a încetat din viaţă Gabriel Garcia Marquez!

Ponta, pe Facebook: Sunt foarte trist aflând că a încetat din viaţă Gabriel Garcia Marquez! (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sunt foarte trist aflând că azi a încetat din viaţă Gabriel Garcia Marquez! Romanele lui mi-au bucurat şi îmbogăţit adolescenţa, dar şi la maturitate au definit iubirea («Dragostea în vremea holerei»), politica («Toamna Patriarhului») sau pur şi simplu viaţa («Un veac de singurătate»)! E o pierdere uriaşă pentru umanitate. Sper să-i conving pe Irina şi Andrei să-i citească operele! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Ponta pe contul său de Facebook.

Textul postat este însoţit de o fotografie alb-negru a scriitorului.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1982, a murit, joi, la vârsta de 87 de ani, potrivit bbc.co.uk.

Pe 8 aprilie, Gabriel Garcia Márquez a fost externat dintr-un spital din Ciudad de Mexico, într-o stare de sănătate considerată "delicată" şi după opt zile de tratament împotriva unei infecţii pulmonare.

Ultima apariţie publică a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când scriitorul a stat la poarta reşedinţei sale din Ciudad de Mexico, unde locuia de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnaliştii veniţi în vizită cu ocazia aniversării sale. Scriitorul şi-a întâmpinat oaspeţii zâmbitor, a primit cadouri şi a acceptat să se lase fotografiat, fără a acorda însă interviuri.

În ultimii ani, Gabriel Garcia Marquez şi-a redus apariţiile publice şi declaraţiile în mass-media din cauza sănătăţii sale precare.

Născut pe 6 martie 1927, în localitatea columbiană Aracataca, Gabriel Garcia Márquez a locuit în Mexic de câteva decenii şi, slăbit din cauza bolii, nu a mai scris nimic de la cel mai recent roman al său, "Memoria de mis putas tristes" ("Povestea târfelor mele triste"), apărut în 2004.

Gabriel García Márquez a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982. În nuvelele şi romanele sale se reunesc, în mod firesc, fantasticul şi realităţile de zi cu zi, scriitorul fiind inclus, de altfel, de mulţi critici literari în categoria romancierilor realismului fantastic sud-american. Cel mai celebru roman al său este "Un veac de singurătate" (1967), dar foarte cunoscute sunt şi "Toamna patriarhului" (1975), "Cronica unei morţi anunţate" (1981), "Dragostea în vremea holerei" (1985), "Generalul în labirintul său" (1989) şi "Povestea târfelor mele triste" (2004).

Capodopera lui Gabriel Garcia Márquez, romanul din 1967 "Un veac de singurătate", descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Acţiunea se desfăşoară pe o perioada de peste o sută de ani şi prezintă ascensiunea şi prăbuşirea familiei Buendia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici