- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.06.2013, 14:05)
- Eliana Radulescu
Senatorii propun ca societăţile cu datorii reeşalonate la stat să poată cere licenţe radio-TV
Senatorii din Comisia pentru cultură propun ca şi societăţile care au datorii reeşalonate la bugetul de stat să poată solicita licenţe audiovizuale, ei adoptând, marţi, un amendament la OUG 25/2013 pentru modificarea Legii audiovizualului.
Urmărește
89 afișări
Senatorii propun ca societăţile cu datorii reeşalonate la stat să poată cere licenţe radio-TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Această prevedere a fost adăugată celei care preciza obligativitatea pentru solicitanţi de a depune certificate fiscale din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea sau modificarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat.
Membrii comisiei senatoriale şi-au însuşit, în rest, punctul de vedere al deputaţilor în ceea ce priveşte conţinutul proiectului de lege.
Solicitanţii au obligaţia să depună declaraţiile notariale, emise la momentul solicitării sau modificării licenţei audiovizuale, prin care societatea comercială care solicită acordarea sau modificarea licenţei, precum şi fiecare asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social ori din drepturile de vot ale unei societăţi titulare de licenţă audiovizuală declară pe propria răspundere dacă este investitor sau acţionar direct ori indirect la alte societăţi comerciale de comunicaţie audiovizuală, cu precizarea procentului deţinut din capitalul social al acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Procedura şi condiţiile de modificare a licenţei audiovizuale se stabilesc prin decizie a Consiliului.
Potrivit proiectului de modificare a Legii audiovizualului, spoturile publicitare şi de teleshopping izolate, altele decât cele difuzate în cadrul transmisiilor sportive, nu trebuie să depăşească 10 secunde.
Pot fi difuzate, potrivit acestui proiect de act normativ, maximum trei spoturi de repriză, respectiv maximum 6 spoturi pe transmisie sportivă, în cadrul competiţiilor care nu presupun organizarea acestora pe reprize.
Respectivele spoturi trebuie să fie însoţite pe toată durata difuzării de un marcaj cât mai vizibil, constând în majuscula "P" încadrată într-un cerc cu suprafaţa transparentă, cu dimensiunea de minimum 30 de puncte în format SD - definiţie standard -, respectiv 60 de puncte în format HD - înaltă definiţie - amplasat în partea din dreapta jos a ecranului.
Spoturile publicitare şi de teleshopping izolate, altele decât cele difuzate în cadrul transmisiilor sportive, constituie o excepţie şi pot fi difuzate în orice interval orar, dar nu mai mult de 5 spoturi publicitare şi de teleshopping izolate pe zi şi în intervalul orar 23.00 - 6.00, în cazul publicităţii pentru băuturi spirtoase.
În textul proiectului, beneficiarii finali ai publicităţii televizate sunt definiţi ca persoanele juridice publice sau private ori persoanele fizice a căror activitate comercială, ramură de activitate, meserie sau profesie sunt promovate prin mesajul publicitar difuzat în cadrul publicităţii televizate, pentru a promova furnizarea de bunuri şi servicii, inclusiv bunuri imobiliare, drepturi şi obligaţii.
Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este forul decizional.
Citeşte şi:
Comisia de cultură avizează, în forma propusă de Guvern, OUG de modificare a Legii audiovizualului
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe