Activele fondurilor de pensii private ar putea creşte cu 60% în acest an, la peste 1,6 miliarde euro

Activele fondurilor de pensii private obligatorii şi facultative vor depăşi 1,6 miliarde de euro în acest an, în creştere cu aproximativ 60% faţă de 2010, a declarat, joi, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

23 afișări
Imaginea articolului Activele fondurilor de pensii private ar putea creşte cu 60% în acest an, la peste 1,6 miliarde euro

Activele fondurilor de pensii private ar putea creşte cu 60% în acest an, la peste 1,6 miliarde euro (Imagine: Shutterstock)

"Estimarea se bazează pe un randament al activelor de 10% şi pe sumele care vor intra în sistem prin aplicarea unui procent de 3% asupra contribuţiilor plătite de angajat", a spus Oancea, prezent la a IV-a ediţie a MEDIAFAX Talks about Private Pensions.

Defalcat, activele pensiilor facultative (Pilonul III) vor ajunge la active de 150 milioane de euro, cifră susţinută şi de sumele aduse de cei aproape 40.000 de participanţi care vor intra în acest sistem.

Potrivit datelor CSSPP, activele fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au atins 4,33 miliarde de lei la finele anului trecut, în creştere cu 81,7% faţă de decembrie 2009.

În perioada analizată, activele Pilonului III au avansat cu 60,8%, la 328 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici