Video Apple a prezentat cel mai subţire laptop din lume, Macbook Air

Apple a prezentat, marţi, la convenţia anuală Macworld din San Francisco, cel mai subţire laptop din lume, Macbook Air, cu o carcasă de aluminiu a cărei grosime este sub 2,5 centimetri, intenţionând să aducă pe piaţă un nou computer cu un design asemănător celui al iPod şi iPhone.

26 afișări

Directorul general al grupului, Steve Jobs, recunoscut pentru talentul său de showman în prezentarea produselor Apple, a fost primit cu aplauze de câteva mii de proiectanţi IT, clienţi şi angajaţi ai companiei.

Jobs a prezentat o serie de noi produse şi servicii ale companiei, dar a păstrat pentru sfârşit Macbook Air, pe care l-a scos dintr-o simplă mapă de documente, pentru a evidenţia grosimea foarte mică a computerului.

Cu un preţ de 1.800 de dolari, Macbook Air se plasează între modelele de bază ale Apple şi laptopurile de clasă superioară, iar analiştii şi-au exprimat îngrijorarea că ar putea afecta vânzările unor produse mai scumpe.

Laptopurile Macbook sunt unele dintre cele mai atractive produse ale Apple, iar vânzările au urcat cu 37% în trimestrul al patrulea al anului financiar încheiat în septembrie 2007.

Vicepreşedintele Apple însărcinat cu problemele de marketing, Phil Schiller, a declarat că noul laptop poate atrage un număr mare de cumpărători, printre care oameni de afaceri, profesori, precum şi persoane care doresc un computer personal mai atractiv.

Jobs a prezentat şi noi funcţii pentru iPhone, cum ar fi o hartă pentru localizarea poziţiei utilizatorului, precum şi posibilitatea configurării unor linkuri pe ecranul principal, pentru accesarea unor site-uri.

"iPhone nu rămâne pe loc. Îl îmbunătăţim în mod continuu", a spus Jobs.

Un interes mai scăzut a atras însă Apple TV, un produs proiectat iniţial ca un accesoriu pentru computerele Mac pentru vizualizarea pe televizor a unor imagini de pe Internet, lansat anul trecut odată cu iPhone.

"Nu este ceea ce doresc oamenii şi anume filme, filme, filme", a explicat Jobs.

O nouă versiune a Apple TV se va conecta direct la Internet şi va permite descărcarea de emisiuni, filme şi muzică, prin intermediul iTunes.

Jobs a anunţat că Apple a încheiat un acord cu şase studioruri importante de filme şi cu altele mai mici pentru închirierea de filme prin iTunes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici