Boagiu: Restructurarea CFR-urilor, cu datorii de 1,5% din PIB, va fi însoţită de ajutoare de stat

Restructurarea companiilor feroviare va fi însoţită de un program de ajutor de stat, măsuri care vor permite redresarea acestora, operatorii de profil având datorii care echivalează cu 1,5% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat vineri ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

481 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Restructurarea CFR-urilor, cu datorii de 1,5% din PIB, va fi însoţită de ajutoare de stat

Boagiu: Restructurarea CFR-urilor, cu datorii de 1,5% din PIB, va fi însoţită de ajutoare de stat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Companiile de cale ferată sunt posesoarele unor datorii care însumează 1,5% din PIB-ul României şi au fost subiectul unei analize profunde. Lucrăm la un program de restructurare coroborat cu un program de ajutor de stat astfel încât să le redresăm. Prima veste bună este că pierderile CFR Infrastructură s-au redus cu 50%", a spus Boagiu.

Aflat în judeţul Arad pentru a inspecta şantierul autostrăzii Arad-Timişoara şi reabilitarea DN 79 Arad-Oradea, ministrul Anca Boagiu a fost întrebat de jurnalişti despre programul de restructurare a Tarom şi CFR Călători, răspunzând că urmează vânzarea unui pachet de 20% din acţiunile Tarom şi se lucrează la programul de restructurare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Tocmai am semnat proiectul de hotărâre de Guvern prin care scoatem la vânzare 20% din acţiunile companiei Tarom, dar este doar o parte din măsurile luate. Se lucrează la programul de restructurare", a spus Boagiu.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să ia măsuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului şi majorarea tarifelor, şi să vândă acţiuni deţinute de stat la mai multe companii, printre care CFR Marfă şi Tarom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici