Cui donează MacKenzie Scott, osta soţie a lui Jeff Bezos, suma de 2,7 miliarde de dolari

  • MacKenzie Scott, fosta soţie a miliardarului Jeff Bezos a mai donat 2,7 miliarde de dolari.
  • Banii vor ajunge la diferite organizaţii caritabile.
  • Este vorba despre ONG-uri care se ocupă de artă sau educaţie, dar şi pentru cele care luptă cu inegalitatea rasială.
2064 afișări
Imaginea articolului Cui donează MacKenzie Scott, osta soţie a lui Jeff Bezos, suma de 2,7 miliarde de dolari

MacKenzie Scott

MacKenzie Scott, romancieră şi filantrop american, a declarat marţi că a acordat încă 2,7 miliarde de dolari către 286 de organizaţii.

Scott, care a fost căsătorită cu fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a comentat astfel cum a decis să distribuie ultima tranşă din averea sa de 57 miliarde de dolari.

A fost cel de-al treilea anunţ pe care Scott l-a făcut cu privire la gesturile sale filantropice. În 2020, a făcut două anunţuri-surpriză similare şi a donat aproximativ 6 miliarde de dolari pentru cauze cum ar fi lupta anti-Covid, egalitatea de gen, colegiile şi universităţile de culoare.

„Vreau să scot în evidenţă vocile privilegiate şi să cedez atenţia altora, totuşi ştiu că unele poveşti media se vor concentra asupra bogăţiei”, a scris ea.

„Oamenii care se luptă împotriva inechităţilor merită un rol central în poveştile despre schimbările pe care le creează. Acest lucru este şi mai valabil atunci când munca lor este finanţată de bogăţie. Orice bogăţie este produsul unui efort colectiv care le-a inclus”, a spus romanciara.

Scott, în vârstă de 51 de ani, a declarat că o serie de „organizaţii cu impact ridicat şi comunităţi care au fost subfinanţate şi trecute cu vederea în trecut” s-au numărat printre beneficiarii unei plăţi totale de 2,739 miliarde de dolari.

Organizaţiile includ grupuri şi instituţii locale de artă, inclusiv Muzeul Motown, şi grupuri care lucrează în educaţie.

De asemenea, au fost incluse „organizaţii artistice mai mici care creează beneficii cu artişti şi audienţe din regiuni bogate din punct de vedere cultural şi grupuri de identitate pe care donatorii le ignoră adesea”.

Cu peste 700 de milioane de oameni la nivel global care încă trăiesc în sărăcie extremă, a scris Scott, echipa sa „a acordat prioritate organizaţiilor locale”.

Scott şi Bezos au divorţat în 2019.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici