Economia Statelor Unite a creat mai puţine locuri de muncă în decembrie 2019 faţă de luna precedentă

Economia SUA a creat 145.000 de noi locuri de muncă în decembrie, în scădere de la 256.000 în noiembrie şi cel mai redus nivel din luna mai, conform datelor Departamentului Muncii.

78 afișări
Imaginea articolului Economia Statelor Unite a creat mai puţine locuri de muncă în decembrie 2019 faţă de luna precedentă

Economia Statelor Unite a creat mai puţine locuri de muncă în decembrie 2019

Cele mai multe locuri de muncă au fost create în ultima lună din 2019 în sectoarele comerţ cu amănuntul (41 mii), turism (40 mii), sănătate (28 mii) şi construcţii (20 mii).

La polul opus, numărul de noi locuri de muncă s-a diminuat cu 12 mii în industria prelucrătoare în luna decembrie, evoluţie influenţată de climatul dificil din sfera comerţului internaţional, dar şi de acumularea de semnale de maturitate pentru ciclul economic post-criză (inclusiv deteriorarea productivităţii).

În 2019 economia SUA a generat 2,1 milioane noi locuri de muncă, în scădere cu 36% raportat la 2018.

La final de 2019 numărul de noi locuri de muncă din SUA se situa cu 13,9 milioane peste cel înregistrat la momentul declanşării Marii Recesiuni (cea mai severă criză economico-financiară mondială din perioada post-belică).

Rata şomajului s-a consolidat la 3.5% în decembrie, cel mai redus nivel din mai 1969.

În 2019 rata medie anuală a şomajului s-a situat la 3.7%, în atenuare cu 0.2 puncte procentuale comparativ cu nivelul din 2018 şi, totodată, minimul din ultimele decenii.

Estimările econometrice elaborate indică poziţionarea ratei şomajului peste nivelul structural pentru a treia lună la rând în decembrie, evoluţie care confirmă faza de maturitate a ciclului economic post-criză.

Nu în ultimul rând, datele BLS indică decelerarea dinamicii anuale a salariului nominal de la 3.1% în noiembrie la 2.9% în decembrie (cea mai slabă evoluţie din iulie 2018).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici