Negriţoiu: Cred într-o creştere economică de 2-2,5% în 2012, dar nu e suficient

România are un potenţial de creştere econmică de 2-2,5% anul viitor, întrucât a îmbunătăţit fundamentele în ultimii doi-trei ani, motoarele rămânând industria, serviciile şi agricultura, deşi cel din urmă sector are volatilităţi, apreciază directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

138 afișări
Imaginea articolului Negriţoiu: Cred într-o creştere economică de 2-2,5% în 2012, dar nu e suficient

Negriţoiu: Cred într-o creştere economică de 2-2,5% în 2012, dar nu e suficient (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Cred că România este mai matură, inclusiv la nivel politic se conştientizează nişte procese, şi cred că a avut şi un oarecare noroc, eu îl numesc noroc, cu programul cu FMI în ultimii doi-trei ani, şi are elementele de bază ale unei creşteri economice modeste, moderate. Cred în 2%, 2-2,5%", a spus Negriţoiu, într-o ediţie specială a emisiunii "După 20 de ani", difuzată sâmbătă de Pro TV.

În opinia oficialului ING, România prezintă în continuare elemente de creştere economică şi rămâne a doua piaţă în Europa Centrală şi de Est, cu 22 de milioane de locuitori.

"România a revenit la echilibrele macroeconomice. În continuare ne bazăm pe servicii, pe industrie şi agricultură, cu gradul de volatilitate pe care îl are agricultura în România. Problema României este cum să depăşească acest stadiu, intri într-o fază de creştere moderată care mai degrabă nu este scădere. Problema e că trebuie să faci un salt dincolo, noi încă nu l-am făcut", a conchis Negriţoiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că estimarea de creştere economică pentru anul viitor se plasează între 1,7% ţi 2,7%.

Proiecţia Guvernului pentru acest an indică un avans al PIB de 1,5%.

Şeful statului a afirmat joi, după o întâlnire cu delegaţia FMI, BM şi CE, că este de părere că în acest an creşterea economică va trece de 2%, rămânând însă de văzut datele care vor fi înregistrate în ultimul trimestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici