Primăriile vor fi obligate să-şi împartă cheltuielile în mod egal pe parcursul anului

Ordonatorii principali de credite şi autorităţile locale vor avea obligaţia unei execuţii bugetare ritmice, fiind acceptate abateri limitate ale sumelor cheltuite de la lună la lună, a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

19 afișări
Imaginea articolului Primăriile vor fi obligate să-şi împartă cheltuielile în mod egal pe parcursul anului

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (Sursa: Mediafax Foto)

El a precizat că în prezent ministerele au în fapt această îndatorire, iar obligativitatea pentru autorităţile locale va fi aprobată de Guvern odată cu rectificarea bugetară.

Vosganian a explicat că această solicitare are în vedere prevenirea variaţiilor mari de cheltuieli înregistrate în ultimele luni ale unui an, aşa cum s-a întâmplat şi în 2007.

Potrivit ministrului de Finanţe, deficitul bugetar consolidat a fost majorat anul trecut cu 0,6% pe seama creşterii emisiunilor de obligaţiuni municipale.

El apreciază că pentru 2009 este necesară fixarea unui plafon de îndatorare pentru autorităţile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici