Privatizările şi achiziţiile publice ar trebui făcute pe bursă

Privatizările şi achiziţiile publice ar trebui să fie făcute prin intermediul Bursei de Valori, astfel s-ar elimina orice suspiciune legată de corectitudinea operaţiunilor, a declarat, marţi, ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă.

21 afișări
Imaginea articolului Privatizările şi achiziţiile publice ar trebui făcute pe bursă

Privatizările şi achiziţiile publice ar trebui făcute pe bursă (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a făcut o greşeală că privatizarea şi achiziţiile publice nu s-au făcut prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB - n.r.). Ar trebui să se utilizeze acest instrument pentru că bursa este cea mai transparentă instituţie. Întotdeauna vor fi oameni care vor contesta corectitudinea privatizărilor şi a achiziţiilor publice. Astfel, vor fi eliminate toate suspinciunile", a spus Niţă, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a BVB.

Pe de altă parte, Niţă a arătat că ministerul are în vedere elaborarea unui proiect de lege prin care IMM-urile vor fi sprijinite să se listeze la BVB.

"Există un proiect în acest sens la Direcţia Mediu de Afaceri. Ar fi extraordinar dacă am putea impulsiona activitatea IMM-urilor pe bursă. Se lucrează la acest proiect, dar când vom avea ceva concret vom anunţa", a precizat Niţă.

Facilitarea accesului IMM-urilor la piaţa de capital este un proiect mai vechi, care a fost propus în 2007 de ministrul de profil, Ovidiu Silaghi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici