Românii mănâncă la fast-food: Afacerile McDonald's România, estimate la peste 100 milioane de euro în acest an

Afacerile lanţului de restaurante McDonald's România vor depăşi în acest an nivelul de 100 de milioane de euro, de la 99,3 milioane de euro în 2010, iar pentru 2012 subsidiara grupului american îşi propune un nou avans al rulajului.

373 afișări
Imaginea articolului Românii mănâncă la fast-food: Afacerile McDonald's România, estimate la peste 100 milioane de euro în acest an

Românii mănâncă la fast-food: Afacerile McDonald's România, estimate la peste 100 milioane de euro în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania McDonalds's România a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 418,2 milioane lei (99,3 milioane euro, la cursul mediu BNR de 4,2099 lei/euro), conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Întrebat la o conferinţă de presă despre evoluţia afacerilor şi dacă acestea vor depăşi pragul de 100 milioane euro în acest an, directorul general al companiei, Daniel Boaje, a răspuns "foarte probabil", fără să ofere alte detalii.

McDonald's a lansat miercuri, la Bucureşti, la 64-lea restaurant din România, în clădirea America House din zona Piaţa Victoriei. Aceasta este prima unitate deschisă într-o clădire de birouri şi a implicat o investiţie de aproape 3 milioane de lei.

Lanţul de restaurante este prezent în 21 oraşe din România, având 28 de unităţi în Bucureşti şi 36 în restul ţării, şi a investit peste 110 milioane de dolari în cei 16 ani de activitate pe piaţa românească.

Boaje a afirmat că McDonald's va continua politica de dezvoltare în România, prin inaugurări de unităţi noi şi renovări ale celor existente.

"Cu siguranţă vor fi deschideri şi în 2012", a spus şeful companiei, fără să ofere informaţii cu privire la numărul unităţilor care vor fi deschise sau nivelul aferent al investiţiilor.

El a precizat că McDonald's a achiziţionat terenuri şi poartă discuţii pentru cumpărarea altor suprafeţe, necesare construcţiei unor unităţi noi, şi că faţă de perioada de boom economic pretenţiile vânzătorilor au devenit "rezonabile" şi există mai multă disponibilitate la negociere.

"Nu am mai auzit de preţuri astronomice", a afirmat Boaje, adăugând însă că terenurile din România sunt în continuare mai scumpe decât în alte state europene, pe fondul potenţialului de dezvoltare al pieţei.

Reprezentantul McDonald's România a mai spus că pe piaţa restaurantelor de tip fast-food este în continuare loc de creştere, iar clienţii au devenit mult mai exigenţi.

McDonald's are peste 3.500 de angajaţi în România, unde înregistrează zilnic peste 140.000 de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici