Ucraina va micşora TVA şi ar putea introduce cele mai mici taxe din Europa

Ucraina ar putea avea cele mai mici taxe din Europa, după adoptarea unui nou cod fiscal, iar TVA va fi redus de la 20% la 17% în următorii patru ani, a declarat, vineri, premierul Mikola Azarov, citat de RIA Novosti.

506 afișări
Imaginea articolului Ucraina va micşora TVA şi ar putea introduce cele mai mici taxe din Europa

Ucraina va micşora TVA şi ar putea introduce cele mai mici taxe din Europa (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Guvernul va înainta un cod fiscal modificat Parlamentului până duminică.

"Vom fixa taxe mici, poate cele mai mici din Europa", a spus Azarov, adăugând că la baza noului cod se află liberalizarea legislaţiei în domeniu.

Codul fiscal va scuti de impozit companiile mici pe o perioadă de cinci ani, respectiv pe o perioadă de zece ani pentru turism şi industria uşoară.

De asemenea, depozitele bancare vor fi impozitate cu 5% peste pragul de 25.000 de dolari.

Veniturile sub 1.111 dolari vor fi taxate cu 15%, iar cele peste acest prag cu 17%.

Guvernul va reduce TVA la 17%, de la 20% în prezent, până în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici