- Home
- Editorialiștii
- (05.01.2022, 21:09)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram: Jos masca, domnule Rafila!
Alexandru Rafila, actual ministru al Sănătăţii şi fost specialist OMS, a reuşit în câteva săptămâni să îngroape bruma de încredere în autorităţile care comunică în pandemie. Alexandru Rafila i s-a alăturat în acest demers şefului DSU, Raed Arafat, care s-a uzat de la începutul crizei sanitare şi care nu ar mai fi trebuit să apară public după formarea noii coaliţiei de guvernare. Campania de combatere a pandemiei avea nevoie de alţi decidenţi şi de comunicatori mai proaspeţi, pentru ca românii să accepte măsurile impuse, însă domnul Arafat nu a făcut pasul în spate, aşa cum ar fi fost normal. În acelaşi timp, Alexandru Rafila, care a stat pe margine şi a comentat doct ce ar trebui să se facă, s-a comportat ca şi cum până atunci ar fi jucat tot „meciul” în momentul în care a fost introdus în „teren”.
Urmărește
2670 afișări
COMENTARIU Sorin Avram: Jos masca, domnule Rafila!
Campania de vaccinare este moartă şi îngropată, iar de certificatul verde, care era ca şi introdus, cei din coaliţia de guvernământ se feresc ca dracul de tămâie, pentru că ar pierde puncte electorale. Şi ca să nu spună că nu fac nimic pentru a combate pandemia care nu dă semne că ar vrea să se potolească, autorităţile au început să se ocupe de măşti.
Ca să nu supere poporul, autorităţile i-au lăsat pe oameni să petreacă prin cluburi şi prin pieţe publice fără niciun fel de restricţii. Acum, că cetele de colindători şi de mascaţi s-au retras la casele lor, focurile de artificii s-au oprit şi lumea s-a întors mulţumită şi obosită la obiceiurile de zi cu zi, autorităţile şi-au spus că e timpul să se reapuce de lupta cu pandemia. Pentru început a fost lansat un balon de încercare pe care scria că ar putea fi introdusă obligativitatea purtării doar a măştilor tip FFP2, care ar oferi o protecţie mult mai bună. Ştirea pe surse a fost difuzată intens pe site-urile de ştiri şi a fost preluată şi comentată pe reţelele de socializare. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, acest organism fără chip, ar fi fost sursa ştirii. După care au apărut informaţii oficiale că acelaşi CNSU ar fi hotărât să propună ca atât în spaţiile închise, cât şi în cele publice să se poarte mască de tip medical sau FFP2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
La începutul pandemiei, pentru protecţie era bun şi baticul, şi fularul. După aia a mers şi masca din material textil. Mai bine de un an şi jumătate masca de tip chirugical, aia cu care medicii intră la operaţii, era foarte bună. Acum nu mai este atât de eficientă şi e nevoie de o mască cu mai multe straturi de protecţie. De Crăciun şi de Revelion, la petrecerile organizate în baruri şi restaurante, şi la concertele şi la focurile de artificii din centrul localităţilor era suficientă şi masca din material textul, şi masca chirurgicală, iar acum acestea numai asigură protecţie!?
În faţa valului de critici, Alexandru Rafila a declarat că „nu există niciun fel de impunere” pentru utilizarea unor măşti de protecţie scumpe, precizând că sunt recomandate măştile medicale şi cele de tip FFP2, în contextul în care cele textile ar fi ineficiente.
Însă, prima impresie contează. Mulţi oameni sunt convinşi acum că numai măştile de tip FFP2 asigură o protecţie adecvată şi de aceea vor căuta să le cumpere, făcându-le vânzare importatorilor de astfel de măşti. Pe de altă parte, mulţi îşi vor fi spunând că autorităţile îşi bat joc de ei din moment ce alaltăieri li s-a comunicat că e bună mască din material textil, ieri că pot petrece liniştiţi Crăciunul şi Revelionul cu mască chirurgicală, iar astăzi că au nevoie de măşti cu protecţie mai mare.
Chestiunea legată de măşti seamănă cu o tentativă de a sprijini nişte importatori să-şi vândă marfa şi-i transformă pe unii decidenţi în agenţi comerciali ai acestora. Deciziile luate legat de tipul măştilor pe care românii ar trebui se le poarte contribuie din plin la pierderea încrederii acestora în autorităţi. Autorităţi care sunt reprezentate la vârf şi de Alexandru Rafila.
Jos masca, domnule Rafila! Daţi-o jos pentru a vedea dacă pe chipul dumnevoastră au mai rămas urme din specialistul OMS care ne-a fost prezentat ori acestea au fost şterse pentru a face loc politrucului care răspunde unor interese de partid şi de stat. De stat liniştit în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe