AFP: Accidentul din Franţa, cel mai grav din ultimii 33 de ani - VIDEO

Coliziunea care a avut loc vineri în apropiere de Libourne (Gironde), soldată cu 42 de morţi, este cel mai grav accident de autocar care a avut loc în Franţa de la cel de la Beaune (Côte d'Or), pe 1 august 1982, soldat cu 53 de morţi, inclusiv 44 de copii, relatează AFP în pagina electronică.

5148 afișări
Imaginea articolului AFP: Accidentul din Franţa, cel mai grav din ultimii 33 de ani - VIDEO

AFP: Accidentul din Franţa, cel mai grav din ultimii 33 de ani - VIDEO (Imagine: Captura Video)

Acel accident a fost cauzat de o încetinire a circulaţiei pe Autostrada A6 Paris-Lyon. Trei maşini care veneau cu viteză mare pe banda stângă au intrat, în dreapta, între două autocare, care transportau aproximativ 100 de copii de la o tabără la Maurienne. Primul autocar s-a oprit fără probleme, dar cel de al doilea a percutat, cu viteză redusă, una dintre maşini, al cărei rezervor s-a spart.

Benzina s-a răspândit sub autocare şi maşini, după care a luat foc. Victimele, prinse înăuntru, au fost carbonizate sau asfixiate, după ce scaunele şi garniturile din vinil au luat foc. Doar aproximativ 12 copii, aşezaţi în spate, au reuşit să scape.

Acesta a fost cel mai sângeros accident care a avut loc în Franţa în ultimii 33 de ani.

În ultimii 15 ani, alte trei accidente de autocar s-au soldat cu peste zece victime.

- 17 mai 2003: 28 de turişti germani aflaţi în drum către Spania mor într-un accident de autocar pe autoostrada A6, la periferia Lyonului. Alte 47 de persoane sunt rănite, dintre care zece grav.

- 22 iunie 2004: 11 persoane mor, iar alte 39 sunt rănite, după ce un autocar marocan se rostogoleşte peste bara de siguranţă a RN10, la câţiva kilometri sud de Poitiers.

- 22 iulie 2007: un atocar care transporta 50 de pelerini polonezi cade într-o prăpastie, după ce iese de pe carosabil, în Isère, un accident soldat cu 26 de morţi şi 24 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici