Altercaţii între autorităţile din Grecia şi un grup de imigranţi din aproprierea graniţei cu Macedonia de Nord - VIDEO

Mai multe altercaţii au avut loc sâmbătă între autorităţile din Grecia şi grupurile de migranţi care s-au stabilit în apropierea graniţei nordice a ţării, de unde intenţionează să călătorească spre nordul Europei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

892 afișări
Imaginea articolului Altercaţii între autorităţile din Grecia şi un grup de imigranţi din aproprierea graniţei cu Macedonia de Nord - VIDEO

Altercaţii între autorităţile din Grecia şi un grup de imigranţi din aproprierea graniţei de nord

Sute de persoane, inclusiv copii, şi-au stabilit joi o tabără în apropierea frontierei cu Macedonia de Nord.

În acest context, autorităţile au folosit gaze lacimogene pentru a dispersa mulţimea care încerca să ajungă la graniţă.

Aproximativ 100 de corturi se aflau în regiune, care este monitorizată de poliţie. Protestarii au refuzat să plece, în pofida cererilor oficialilor de a se întoarce în centrele de primire şi a avertismentelor.

 

 

"Este o minciună că graniţa s-a deschis", a declarat ministrul grec pentru Migraţie, Dimitris Vitsas.

Zeci de mii de refugiaţi şi imigranţi, în special din Siria, Irak şi Afganistan, se află în Grecia încă de când statul grec şi-a închis graniţele în 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici