Angela Merkel: Vom încerca să ajungem la elemente comune cu Donald Trump, oriunde va fi posibil

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că va încerca să ajungă la un acord oriunde va fi posibil cu Administraţia Donald Trump, în pofida diferenţelor în privinţa decretului antiimigraţie asupra a şapte state majoritar musulmane, informează Associated Press.

289 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Vom încerca să ajungem la elemente comune cu Donald Trump, oriunde va fi posibil

Angela Merkel: Vom încerca să ajungem la elemente comune cu Donald Trump, oriunde va fi posibil

Germania este statul european cu cea mai ridicată economie şi este un exportator important. În 2015, SUA a fost partenerul comercial cel mai important al statului german, iar acest lucru ridică îngrijorări Berlinului în privinţa posibilităţii unei abordări mai protecţioniste a Washingtonului.

Merkel a declarat luni reporterilor: ”Vom încerca să ajungem la un acord oriunde va fi posibil”. Aceasta a subliniat importanţa NATO şi a recunoscut nevoia Germaniei ”de a consolida domeniul Apărării”.

Merkel a adăugat: ”Vom vedea punct cu punct unde putem coopera şi unde avem opinii diferite, dar este în interesul Germaniei să consolideze elementele comune”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici