ATACUL armat de la liceul din Florida | Trump: "Niciun copil nu ar trebui să fie niciodată în pericol într-o şcoală"/ Ce pare să îi reproşeze Obama liderului de la Casa Albă

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat joi seară atacul armat comis de un elev într-un liceu din statul Florida, exprimând solidaritate cu victimele şi cu rudele acestora, informează CNN.

1729 afișări
Imaginea articolului ATACUL armat de la liceul din Florida | Trump: "Niciun copil nu ar trebui să fie niciodată în pericol într-o şcoală"/ Ce pare să îi reproşeze Obama liderului de la Casa Albă

ATACUL armat de la liceu din Florida | Donald Trump: "Întreaga noastră naţiune, cu o singură inimă grea, se roagă pentru victime"

"Dragi compatrioţi americani, vorbesc astăzi în faţa unei naţiuni îndurerate", a afirmat Donald Trump.

"Întreaga noastră naţiune, cu o singură inimă grea, se roagă pentru victime şi pentru familiile acestora. Pentru fiecare părinte, profesor şi copil, este vorba de un eveniment dureros, dar suntem aici lângă dumneavoastră, pentru orice aveţi nevoie, vom face tot ce se poate pentru ameliorarea durerilor. Suntem cu toţii o singură familie americană unită, astfel că suferinţa dumneavoastră este şi a noastră", a spus Donald Trump.

"Niciun copil, niciun profesor nu ar trebui să fie niciodată în pericol într-o şcoală americană. Niciun părinte nu ar trebui să se teamă pentru copiii săi atunci când îşi ia rămas-bun de la ei dimineaţa", a continuat Donald Trump, precizând că "siguranţa în şcoli reprezintă principala prioritate", fără însă a anunţa măsuri concrete pentru evitarea atacurilor armate.

Un fost elev a deschis focul miercuri într-un liceu din orăşelul Parkland, situat în statul american Florida, omorând cel puţin 17 persoane înainte de a fi reţinut de poliţie. Donald Trump a anunţat că va efectua o vizită la locul crimelor, fără însă a preciza când.

Pe fondul criticilor privind legislaţia care permite achiziţionarea armelor de foc, Donald Trump a afirmat că autorul atacului are "probleme psihice".

Barack Obama pare să critice acţiunile insuficiente ale lui Donald Trump în domeniul legislaţiei armelor de foc

Fostul preşedintele american Barack Obama a cerut modificarea legislaţiei în domeniul armelor de foc, părând să critice acţiunile insuficiente în acest domeniu ale succesorului său, preşedintele Donald Trump.

"Plângem alături de Parkland. Dar nu suntem fără putere. Protejarea copiilor este prima noastră sarcină", a declarat Barack Obama, citat de site-ul Axios.com.

"Până când vom putea spune cu onestitate că avem acţiuni suficiente pentru protejarea copiilor, inclusiv prin legi privind siguranţa armelor pe care americanii le vor, până atunci trebuie să schimbăm ceva", a precizat Barack Obama.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat joi seară atacul armat comis de un elev într-un liceu din statul Florida, exprimând solidaritate cu victimele şi cu rudele acestora. Donald Trump a subliniat că "niciun copil, niciun profesor nu ar trebui să fie niciodată în pericol într-o şcoală americană".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici