Atacurile aeriene turceşti au distrus 89 de ţinte ale militanţilor kurzi în Siria şi Irak

Ministerul turc al Apărării a anunţat duminică că 89 de ţinte, inclusiv adăposturi şi depozite de muniţie, au fost distruse în lovituri aeriene asupra bazelor militanţilor kurzi din nordul Irakului şi nordul Siriei, conform Reuters

1350 afișări
Imaginea articolului Atacurile aeriene turceşti au distrus 89 de ţinte ale militanţilor kurzi în Siria şi Irak

T.C. Millî Savunma Bakanlığı, Twitter

Loviturile au vizat Qandil, Asos şi Hakurk în Irak şi Kobani, Tal Rifat, Cizire şi Derik în nordul Siriei, a precizat ministerul, adăugând că "aşa-zişii directori ai organizaţiei teroriste s-au numărat printre cei neutralizaţi".

Ministerul a anunţat duminică dimineaţa devreme că a efectuat atacuri aeriene asupra unor baze ale militanţilor kurzi aflaţi în afara legii din nordul Siriei şi nordul Irakului, despre care a spus că au fost folosite pentru a efectua atacuri asupra Turciei. Atacurile au vizat baze ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, şi ale miliţiei kurde siriene YPG, despre care Turcia spune că este o aripă a PKK, a adăugat ministerul într-o declaraţie.

Turcia a declarat marţi că intenţionează să vizeze ţinte în nordul Siriei după ce va finaliza o operaţiune transfrontalieră împotriva militanţilor PKK din Irak, în urma unui atentat care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Istanbul.

Guvernul a acuzat militanţii kurzi pentru explozia de pe bulevardul Istiklal din Istanbul din 13 noiembrie, care a ucis şase persoane şi a rănit peste 80.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici