Au crezut în libertate şi au apărat-o cu preţul vieţii. O femeie, veteran de război, printre militarii ucişi de invadatorii lui Putin

  • Ucrainienii, cot la cot, civili şi militari, luptă împotriva invadatorilor ruşi, pentru a treia zi la rând.
  • Nu au timp să-şi plângă morţii pentru că trebuie să ţină arme în mâini, însă scriu despre ei cu respect şi apreciere.
39564 afișări
Imaginea articolului Au crezut în libertate şi au apărat-o cu preţul vieţii. O femeie, veteran de război, printre militarii ucişi de invadatorii lui Putin

Iryna Tsvila, veteran de război FOTO Arhivă Facebook

Iryna Tsvila, veteran de război, a murit în timp ce apăra Kievul. Aceasta a respins un asalt blindat din partea invadatorilor, lângă capitală.  A murit joi, 24 februarie. Avea cinci copii.
 
Iryna făcea parte din Brigada de reacţie rapidă a Gărzii Naţionale Ucraineană. 17% din armata Ucrainei este formată din femei.
 
Alături de ea sunt comemoraţi şi alţi tineri militari, printre care Nazar Kravchuk, Oleksandr Zvieriev, Vitaly Skakun, ucişi în luptă.
 
Vitaly Skakun s-a aruncat în aer pentru a distruge un pod în provincia sudică Kherson. Eroul a împiedicat, astfel, tancurile invadatorilor.
 

CITEŞTE ŞI: A treia zi de război în Ucraina. În Kiev au loc confruntări intense. Zelenski: Ucraina trebuie să devină parte din Uniunea Europeană LIVE UPDATE 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici