Când vor debuta alegerile în cel mai populat stat din India? Circa 200 milioane de indieni sunt aşteptaţi la vot

  • Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, va organiza alegeri pe 10 februarie.
  • Rezultatul alegerilor din statul nordic, condus în prezent de Partidul Bharatiya Janata al lui Modi, va fi văzut ca un barometru pentru alegerile naţionale care vor avea loc în 2024.
  • Milioane de oameni sunt vulnerabili la infectarea cu Omicron, în special în zonele vaste ale statelor precum Uttar Pradesh unde asistenţa medicală este inadecvată.
236 afișări
Imaginea articolului Când vor debuta alegerile în cel mai populat stat din India? Circa 200 milioane de indieni sunt aşteptaţi la vot

Sursa Foto-Wikipedia Commons

Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, va organiza alegeri pe 10 februarie, a declarat sâmbătă comisarul electoral şef Sushil Chandra pentru  Reuters

Uttar Pradesh este un câmp electoral de luptă pentru premierul Narendra Modi şi grupurile din opoziţie.

Rezultatul alegerilor din statul nordic, condus în prezent de Partidul Bharatiya Janata al lui Modi, va fi văzut ca un barometru pentru alegerile naţionale care vor avea loc în 2024.

Votul va fi finalizat pe 7 martie, rezultatele fiind aşteptate din 10 martie. Comisia a anunţat date de votare pentru cinci state  într-un moment în care ţara se confruntă cu un număr tot mai mare de infectări cu coronavirus.

Punjab, condus de Partidul Congresului rival, statul himalayan Uttarakhand condus de BJP şi zona turistică şi minieră Goa din Vest, vor organiza alegeri pe 14 februarie. Statul din nord-estul Manipur, condus şi el de BJP, va avea alegeri în două tururi pe 27 februarie şi 3 martie.

Chandra a spus că partidelor politice le este interzis să organizeze mitinguri electorale până pe 15 ianuarie, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de infectare cu COVID.

India a raportat sâmbătă 141.986 de noi cazuri de COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii mai şi 285 de noi decese. Numărul de cazuri înregistrate a ajuns la 35 de milioane de la începutul pandemiei.

Anul trecut, guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici severe pentru gestionarea pandemiei în timpul celui de-al doilea val care a pus la pământ sistemele de sănătate din întreaga ţară.

India s-a angajat într-o campanie masivă de vaccinare pentru cei cu vârsta de peste 15 ani  Cu toate acestea, milioane de oameni sunt vulnerabili la infectarea cu Omicron, în special în zonele vaste ale statelor precum Uttar Pradesh unde asistenţa medicală este inadecvată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici