CE preferă termenul de "gripă nouă" celui de "gripă porcină"

Comisia Europeană preconizează schimbarea denumirii de "gripă porcină" în "gripă nouă", pentru a evita consecinţe economice dezastruoase pentru industria alimentară a cărnii de porc.

25 afișări
Imaginea articolului CE preferă termenul de "gripă nouă" celui de "gripă porcină"

CE preferă termenul de "gripă nouă" celui de "gripă porcină" (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis să vorbim despre gripa nouă începând din acest moment, pentru ca acest lucru să nu aibă consecinţe negative asupra industriei noastre, mai ales în (această) perioadă de criză", a declarat marţi comisarul european pentru Sănătate, Androulla Vassiliou, într-o conferinţă la Bruxelles.

"Am dat o conotaţie negativă privind consumul de carne de porc" vorbind despre gripa porcină, a subliniat ea. Cu toate acestea, "consumarea cărnii de porc este total sigură, cu condiţia ca această carne să fie gătită", a precizat aceasta.

Numeroase ţări, în special asiatice, au hotărât să stopeze importurile de carne de porc provenind din Mexic şi anumite ţări americane, afectate de cazuri confirmate de gripă porcină.

Astfel, fermele de porci nu sunt, cel puţin până la proba contrară, responsabile pentru epidemia de gripă care a izbucnit în Mexic, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animale (OIE), Bernard Vallat.

"Suntem în cadrul unor discuţii cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a determina care ar fi cea mai potrivită denumire", a adăugat Vallat.

Crescătorii de porci din Uniunea Europeană au fost deja afectaţi de câteva săptămâni de o diminuare a preţurilor cărnii de porc, aceştia solicitând Comisiei Europene să intervină pentru a-i ajuta să traverseze această perioadă dificilă. Pentru moment, Comisia a refuzat să le acorde orice sprijin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici