Coreea de Nord nu dă arma nucleară pe ajutorul economic!
Coreea de Nord nu va renunţa la arma nucleară în schimbul unui ajutor economic, a subliniat, vineri, serviciul de presă al regimului, repetând în acelaşi timp că Statele Unite trebuie să abandoneze în prealabil politica lor "ostilă" faţă de Phenian.
Coreea de Nord nu dă arma nucleară pe ajutorul economic! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ar fi o "eroare de judecată" din partea comunităţii internaţionale să se creadă că Phenianul îşi va abandona bombele atomice în schimbul unui ajutor economic, a subliniat agenţia de presă oficială KCNA.
"Dacă Statele Unite nu pun capăt politicii lor ostile şi ameninţărilor lor faţă de republica noastră, nu ne vom abandona armele nucleare, chiar dacă pământul s-ar prăbuşi", adaugă agenţia.
Coreea de Nord a creat arme atomice pentru propria sa apărare şi "nu pentru a ameninţa pe cineva sau pentru a primi favoruri economice sau recompense", continuă KCNA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Xi Jinping a discutat cu Putin la câteva ore după revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Gheorghe Falcă: Georgescu era aruncat la coşul de gunoi, dacă făcea parte din clasa politică
-
O importantă fabrică din România se închide. Producţia se mută în altă ţară. Sute de oameni vor fi concediaţi
Pentru a relua tratativele pe tema dezarmării sale nucleare, Phenianul a cerut ca Washingtonul să se angajeze să deschidă negocieri privind un tratat de pace oficial în peninsula coreeană.
Phenianul apreciază că americanii sunt singurii care pot oferi regimului un tratat de pace, războiul Coreei (1950-1953) sfârşindu-se printr-un simplu armistiţiu, lăsând practic peninsula coreeană în stare de război.
Nord-coreenii cer de asemenea ridicarea sancţiunilor impuse de ONU în urma testelor sale nucleare şi a tirurilor de rachetă.
Comunitatea internaţională încearcă de mai multe luni să readucă Phenianul la masa negocierilor privind programul său nuclear, întrerupte în aprilie, după ce ONU a sancţionat un tir de rachetă nord-coreean.
În urma unei vizite la Phenian, emisarul ONU, Lynn Pascoe, a declarat la 12 februarie că regimul nord-coreean comunist nu este "presat" să reia aceste discuţii multilaterale, la care participă Coreea de Sud, China, Japonia, Statele Unite şi Rusia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO