Cuba: Uraganul Gustav a distrus peste 90.000 de locuinţe

Autorităţile cubaneze au anunţat că peste 90.000 de locuinţe au fost distruse de uraganul Gustav, care s-a abătut sâmbătă asupra regiunii vestice Pinar del Rio, fiind însoţit de rafale de vânt de peste 240 de kilometri pe oră.

22 afișări
Imaginea articolului Cuba: Uraganul Gustav a distrus peste 90.000 de locuinţe

Cuba: Uraganul Gustav a distrus peste 90.000 de locuinţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa oficială şi autorităţile au precizat că 80 la sută din provincia cu aproximativ 750.000 de locuitori a rămas fără energie electrică, după ce uraganul a avariat peste 80 de stâlpi de înaltă tensiune.

Potrivit vicepreşedintelui cubanez Carlos Lage, citat de agenţia de presă AIN, 53 la sută din locuinţele aflate în zonele cele mai expuse au fost afectate.

După ce a vizitat cele mai devastate oraşe din provincia Pinar del Rio, vicepreşedintele a declarat că întreruperea alimentării cu energie electrică "este o problemă foarte gravă care trebuie rezolvată urgent".

"Nu este vorba despre repararea câtorva stâlpi, ci trebuie construită o nouă reţea de electricitate pentru că o mare parte din cea existentă este distrusă", a adăugat el.

Lage a precizat că au fost aduşi muncitori din toată ţara pentru a repara cât mai repede sistemul.

Potrivit agenţiei AIN, mii de clădiri şi hoteluri din Valea Vinales, staţiune turistică cunoscută pentru zona muntoasă şi arhitectura tradiţională, au fost distruse de uragan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici