Demisie în masă a medicilor din Polonia

Aproximativ 2.000 de medici polonezi au demisionat în semn de protest în cadrul unei ample mişcări de revendicare a unor salarii mai mari şi fonduri suplimentare alocate sectorului sănătăţii, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Demisie în masă a medicilor din Polonia

Demisie în masă a medicilor din Polonia

Circa zece la sută din cele 800 de spitale de stat din Polonia au fost afectate de grevă. Peste 30 de pacienţi au fost evacuaţi la sfârşitul săptămânii trecute dintr-un spital din sudul Poloniei după demisia a peste jumătate dintre medici.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că aproximativ 2.000 de medici şi-au prezentat demisia până în prezent şi că alte 13 spitale din ţară poartă negocieri cu doctorii.

"Nici un pacient nu va rămâne fără îngrijire medicală", a declarat Zbigniew Religa, ministrul Sănătăţii.

Protestele reprezintă o lovitură de imagine dată coaliţiei de guvernământ conservatoare condusă de premierul Jaroslaw Kaczynski cu trei săptămâni înainte de alegerile lesgilative anticipate.

Greva a fost criticată de o serie de organizaţii care reprezintă interesele pacienţilor pe motiv că protestul periclitează viaţa acestora.

Guvernul a refuzat iniţial să cedeze în faţa protestelor medicilor, precizând că majorarea salariilor ar afecta bugetul public. Ministrul Sănătăţii a declarat însă că Fondul Naţional de Sănătate va transfera noi fonduri spitalelor pentru a răspunde revendicărilor medicilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici