Democrata Christine Quinn va candida pentru postul de primar al New York-ului

Democrata Christine Quinn a anunţat duminică, în mod oficial, că va candida pentru funcţia de primar al New York-ului, după ultimul mandat al lui Michael Bloomberg.

116 afișări
Imaginea articolului Democrata Christine Quinn va candida pentru postul de primar al New York-ului

Democrata Christine Quinn va candida pentru postul de primar al New York-ului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Quinn, în vârstă de 46 de ani, preşedinta Consiliului Local începând din 2006, s-a prezentat într-o conferinţă de presă drept candidata "calselor de mijloc", afirmând că va lupta ca New York-ul să rămână oraşul lor.

În cazul în care va fi aleasă, ea va deveni prima femeie şi prima lesbiană care va conduce oraşul.

Ea şi-a exprimat dorinţa ca New York-ul să "rămână un oraş al claselor de mijloc, un loc care îi va ajuta pe cei care muncesc din greu să intre în clasa de mijloc", a insistat ea duminică, difuzând totodată un clip video care îi lansează în mod oficial candidatura (http://www.quinnfornewyork.com), înainte să înceapă un turneu în cinci cartiere.

Alegerile municipale sunt prevăzute în noiembrie.

Michael Bloomberg, în vârstă de 71 de ani, a exercitat trei mandate consecutiv, începând din ianuarie 2012, şi nu mai poate candida pentru al patrulea. Un fost republican, independent începând din 2007, el a marcat oraşul prin personalitatea sa puternică.

Aproximativ 12 democraţi şi republicani şi-au anunţat deja candidatura la succesiunea acestuia.

Quinn, care pare că se bucură de susţinerea lui Bloomberg, este cea mai bine plasată să câştige alegerile primare democrate, cu 73% din intenţiile de vot, porivit unui sondaj Quinnipiac realizat în perioada 20-25 februarie, devansându-i net pe adversarii săi.

În tabăra republicanilor, Joseph Lhota, un fost preşedinte al MTA (Autoritatea neyworkeză pentru transporturi) este cel mai bine plasat, cu 20% în intenţiile de vot.

Newyorkezii sunt în mare majoritate simpatizanţi ai democraţilor, dar niciun democrat nu a obţinut un mandat de primar al oraşului din 1989 şi până în prezent.

Quinn a invitat toată elita politică locală atunci când s-a căsătorit cu prietena sa, Kim Catullo, pe 19 mai 2012, după un an de la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la New York.

În aceeaşi perioadă, un prim sondaj Quinnipiac o prezenta deja drept câştigătoare a alegerilor municipale, inclusiv în cazul în care l-ar fi avut ca oponent pe Ray Kelly, un foarte popular şef al poliţiei din oraş, pe care unii ar dori să îl vadă candidând din partea republicanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici