Directorul British Petroleum, Tony Hayward, va demisiona la 1 octombrie

Directorul general al grupului petrolier britanic British Petroleum (BP), Tony Hayward, foarte criticat în SUA pentru felul cum a gestionat mareea neagră din Golful Mexic, va părăsi această funcţie la 1 octombrie şi va fi înlocuit de americanul Bob Dudley, a anunţat marţi compania.

23 afișări
Imaginea articolului Directorul British Petroleum, Tony Hayward, va demisiona la 1 octombrie

Directorul British Petroleum, Tony Hayward, va demisiona la 1 octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

British Petroleum a anunţat că plecarea lui Hayward, în vârstă de 53 de ani, va avea loc "de comun acord" cu acesta, iar preşedintele Carl-Henric Svanberg a dat asigurări, într-un comunicat, că echipa de conducere este "profund întristată de pierderea unui director general al cărui succes, timp de trei ani, la conducerea performanţelor întreprinderii, a fost atât de mult admirată, şi într-un mod atât de meritat".

Dudley, în vârstă de 54 de ani, coordonează, din iunie, eforturile grupului împotriva mareei negre în Golful Mexic. Anterior, el a condus co-întreprinderea British Petroleum în Rusia, TNK-BP, timp de cinci ani, pe care a fost nevoit să o părăsească, în mod neaşteptat, în 2008, în urma unei dispute cu coacţionarii.

Dudley va fi primul director de altă naţionalitate decât britanică al British Petroleum, iar prezenţa sa la şefia grupului are ca obietiv să-i calmeze pe americani. În schimb, Hayward este numit în cadrul Consiliului de Administraţie al TNK-BP, pe un post fără atribuţii executive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici