Estul Australiei, sub avertizare de inundaţii pe fondul fenomenului La Nina

Meteorologii australieni au avertizat sâmbătă cu privire la posibile inundaţii puternice în unele zone din New South Wales, în timp ce o mare parte a ţării se pregăteşte pentru ploi neobişnuit de abundente în lunile următoare, din cauza celui de-al treilea eveniment meteorologic La Nina.

174 afișări
Imaginea articolului Estul Australiei, sub avertizare de inundaţii pe fondul fenomenului La Nina

Estul Australiei, sub avertizare de inundaţii pe fondul fenomenului La Nina

Biroul de Meteorologie a emis un avertisment de inundaţii în părţi din vestul statului New South Wales, cel mai populat stat din Australia, precizând că sunt posibile inundaţii „majore” în oraşele Gunnedah şi Wee Waa, sâmbătă, potrivit Reuters.

Australia a fost grav afectată de impactul schimbărilor climatice în ultimii ani, aici fiind fenomene meteo extreme: inundaţii, temperaturi caniculare, schimbarea tendinţelor în materie de incendii şi precipitaţii, creşterea nivelului mării şi acidificarea oceanelor.

Comisarul pentru servicii de urgenţă al statului, Carlene York, a declarat sâmbătă pentru postul de televiziune ABC că în urma inundaţiilor au fost efectuate în cursul nopţii 12 misiuni de salvare.

Biroul meteorologic a declarat marţi că o mare parte din Australia se va confrunta cu ploi neobişnuit de abundente în lunile următoare, confirmând că un eveniment meteorologic La Nina este în desfăşurare pentru al treilea an consecutiv, care va dura probabil până în 2023.

Vremea extremă din martie s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi zeci de mii de persoane au fost nevoite să evacueze Queensland şi New South Wales, cu centrele oraşelor scufundate, casele luate de ape şi curentul electric întrerupt.

Fenomenul La Nina pune în alertă coasta de est dens populată, în condiţiile în care mulţi locuitori sunt încă în reconstrucţie după inundaţii.

York a avertizat că sezonul furtunilor va fi mai intens din octombrie până în martie, din cauza ploilor mai abundente cauzate de fenomenul La Nina.

„Ameninţarea de inundaţii este reală... acolo, în comunitate”, a spus ea. „Vremea pe care am avut-o în ultimele 12-18 luni, a fost o ploaie neîncetată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici