Exporturile de armament rusesc ar putea creşte în 2009

Exporturile de armament rusesc ar putea creşte cu şase la sută în 2009, până la valoarea de 8,5 miliarde de dolari, afirmă un oficial guvernamental rus citat de pagina online a RIA Novosti.

70 afișări
Imaginea articolului Exporturile de armament rusesc ar putea creşte în 2009

Exporturile de armament rusesc ar putea creşte în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În pofida crizei financiare, intenţionăm să mărim exporturile de armament în 2009. Nu cred că aş greşi dacă aş avansa cifra de 8,5 miliarde de dolari", afirmă Aleksandr Fomin, responsabil de cooperarea tehnico-militară.

Fomin, care în prezent se află în fruntea unei delegaţii ruse la Bangalore (India), a dezvăluit că valoarea exporturilor de armament rusesc a depăşit opt miliarde de dolari în 2008.

"Planul pe 2008 a fost depăşit", adaugă oficialul rus.

Rusia şi-a dublat exporturile de armament în perioada 2000 - 2007, ocupând locul doi pe plan mondial după Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici