Franţa respinge propunerea Israelului de a institui "paşapoarte medicale", ca parteneriat între state: „Acest lucru va fi decis la nivel european”

  • Franţa respinge o propunere a Israelului privind un acord bilateral de circulaţie în virtutea "paşapoartelor medicale"
  • Benjamin Netanyahu a propus Franţei un acord bilateral de circulaţie în baza "paşapoartelor de vaccinare"
  • Palatul Élysée: "Dacă va exista un paşaport medical, acest lucru va fi decis la nivel european, în baza mandatului Comisiei Europene"
747 afișări
Imaginea articolului Franţa respinge propunerea Israelului de a institui "paşapoarte medicale", ca parteneriat între state: „Acest lucru va fi decis la nivel european”

Administraţia Emmanuel Macron a respins, miercuri, o propunere a premierului în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, privind un acord bilateral în baza unui "paşaport medical".

"Aş vrea să procedez cu preşedintele Emmanuel Macron cum am procedat cu premierul grec, Kyriakos Mitsosakis, şi cu preşedintele Republicii Cipru, Nikos Anastasidis, să avem paşapoarte de vaccinare în baza cărora oamenii să poată circula dus-întors fără cel mai mic obstacol", a declarat Benjamin Netanyahu, într-un interviu acordat postului I24 News.

Preşedinţia Franţei a respins ideea. "Declaraţiile lui Benjamin Netanyahu îl privesc pe el. În acest moment, Franţa nu intenţionează să rezolve această chestiune la nivel bilateral. Dacă va exista un paşaport medical, acest lucru va fi decis la nivel european, în baza mandatului Comisiei Europene", a comunicat Palatul Élysée, conform postului BFMTV.

Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Lituania se opun instituirii unui aşa-numit "paşaport de vaccinare" la nivelul Uniunii Europene.

Comisia Europeană a transmis, săptămâna trecută, că statele membre ale Uniunii Europene vor trebui să stabilească utilitatea potenţialului certificat medical digital european. "Noi pregătim un document la scară europeană, care va include date foarte obiective. Dar statele membre vor decide care va fi utilizarea precisă a documentului", a explicat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Promovarea Stilului de Viaţă European.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat că potenţialul certificat medical nu va include doar date despre vaccinare, ci şi ale date medicale, precum prezenţa anticorpilor sau rezultatele testelor.

Tema certificatului medical digital ar urma să fie analizată în Consiliul European pe 25 martie. Pentru a intra în vigoare, propunerea Comisiei Europene privind certificatul medical digital trebuie aprobată de Parlamentul European şi de statele membre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici