- Home
- Externe
- KIEV, (06.06.2018, 13:57)
- Mircea Olteanu
Incendiu de vegetaţie în zona de excludere din jurul CERNOBÎLULUI. Ce spun autorităţile ucrainene despre nivelul radiaţiilor. FOTO
Autorităţile ucrainene au anunţat că un incendiu de vegetaţie a izbucnit în zona de excludere din jurul Cernobîlului, unde în anul 1986 a avut loc cel mai grav accident nuclear din istorie, precizând că nu s-a constatat o creştere a nivelului radiaţiilor, informează postul Radio Europa Liberă(RFE/RL).
Urmărește
1244 afișări
Incendiu de vegetaţie în zona de excludere din jurul CERNOBÎLULUI. Ce spun autorităţile ucrainene despre nivelul radiaţiilor
"Nivelul de radiaţii nu a crescut nici în zona de excludere şi nici în zonele învecinate", a anunţat administraţia zonei printr-un comunicat dat publicităţii marţi.
Prim-ministrul ucrainean Volodimir Hroisman a transmis pe Facebook că "nivelurile de radiaţii sunt sigure. La Kiev şi chiar la Cernobîl, inclusiv la centrala de energie de la Cernobîl, acestea sunt semnificativ sub limitele acceptabile".
"Subliniez încă o dată: situaţia este pe deplin sub control", a adăugat şeful Guvernului de la Kiev.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bătălia pentru TikTok: război digital între SUA şi China sub pretextul securităţii naţionale
-
„Ajutoare” suplimentare pentru armata lui Putin? Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Ion Cristoiu: Ce-ar trebui să înveţe orice Conducător de azi din Căderea lui Ceauşescu
Incendiul, care a izbucnit marţi dimineaţă, într-o zonă aflată la mai puţin de zece kilometri de centrala nucleară unde s-a produs accidentul din 1986, s-a extins ulterior la aproximativ zece hectare de pădure, au anunţat autorităţile ucrainene, precizând că zona centralei nu este ameninţată de flăcări.
Peste 130 de pompieri se luptă în continuare să stingă flăcările, fiind ajutaţi de două avioane şi un elicopter pentru stingerea incendiilor.
Astfel de incendii de vegetaţie sunt relativ comune în zona de excludere. Un incendiu de pădure a ars timp de patru zile în anul 2015.
Reactorul Nr.4 al Centralei termonucleare de la Cernobîl a explodat în anul 1986, acesta fiind cel mai grav accident atomic din istorie.
Un dom de oţel care protejează reactorul cu numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl a fost instalat în anul 2016.
Un perimetru de 30 de kilometri în jurul centralei nucleare rămâne în continuare o zonă de excludere unde nu este permisă locuirea.
Celelalte trei reactoare ale centralei au continuat să genereze electricitate până în anul 2000, atunci când centrala a fost complet închisă.
More photos of today fire in Chernobyl, over 12 hectares of forest on fire near the power plant pic.twitter.com/oNacCU4SyT
— English Russia (@EnglishRussia1) June 5, 2018
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe