Iranul va lua măsuri dacă Statele Unite declară Gărzile Revoluţionare drept organizaţie teroristă

Autorităţile din Iran ar putea adăuga Armata Statelor Unite pe lista sa de organizaţii teroriste în cazul în care Washingtonul va lua o decizie similară în privinţa Gărzilor Revoluţionare, a declarat un oficial iranian de rang înalt, citat de Reuters.

1217 afișări
Imaginea articolului Iranul va lua măsuri dacă Statele Unite declară Gărzile Revoluţionare drept organizaţie teroristă

Iranul va lua măsuri dacă Statele Unite declară Gărzile Revoluţionare drept organizaţie teroristă

Dacă Gărzile Revoluţionare vor fi trecute de americani pe lista grupărilor teroriste, atunci vom pune Armata acelei ţări pe lista noastră neagră, alături de Daesh (ISIS, n.r.)”, a anunţat pe Twitter Heshmatollah Falahatpisheh, preşedintele Comisiei pentru securitate din cadrul Parlamentului de la Teheran.

Statele Unite sunt aşteptate să desemneze Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene drept organizaţie teroristă, fiind pentru prima oară când Washingtonul ar eticheta în mod oficial forţele armate ale unei alte ţări drept grup terorist, au informat trei surse pentru Reuters.

Decizia, despre care criticii avertizează că ar putea expune oficiali militari americani la acţiuni similare din partea unor guverne străine, va fi anunţată de Departamentul de Stat american, cel mai probabil luni, au adăugat sursele, care au vorbit în condiţii de anonimitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici