Israelul se îndreaptă spre alegeri la 1 noiembrie cu Yair Lapid ca premier interimar

Parlamentarii israelieni au votat joi pentru dizolvarea parlamentului în urma prăbuşirii coaliţiei de guvernare a premierului Naftali Bennett, deschizând calea pentru alegerile din 1 noiembrie, scrie Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului Israelul se îndreaptă spre alegeri la 1 noiembrie cu Yair Lapid ca premier interimar

Israelul se îndreaptă spre alegeri la 1 noiembrie cu Yair Lapid ca premier interimar

Bennett se va retrage la miezul nopţii şi va fi înlocuit de partenerul său de coaliţie, ministrul de externe Yair Lapid, care va conduce guvernul în timpul a ceea ce se aşteaptă să fie o luptă electorală acerbă cu liderul opoziţiei şi fostul premier Benjamin Netanyahu.

Bennett, un fost comando al armatei şi milionar în domeniul tehnologiei, nu va candida la alegeri. Într-o declaraţie făcută la sfârşitul zilei de miercuri, el a declarat că guvernul său a lăsat o "ţară prosperă, puternică şi sigură" şi a arătat că partide de la diferite capete ale spectrului politic pot lucra împreună.

Netanyahu, înlăturat în urmă cu puţin peste un an de coaliţia improbabilă a lui Bennett, formată din partide atât de dreapta şi de stânga, cât şi din minoritatea arabă din Israel, a promis că va reveni la putere în fruntea partidului de dreapta Likud.

"Au promis schimbarea, au vorbit despre vindecare, au realizat un experiment - şi experimentul a eşuat", a declarat el în faţa parlamentului înainte de vot.

În timp ce sondajele de opinie arată în prezent că Likud este cel mai puternic partid politic, acestea nu arată niciun câştigător clar al alegerilor, lăsând Israelul să se confrunte cu luni de incertitudine politică, în timp ce problemele economice şi de securitate regională se intensifică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici