Kievul anunţă că planurile pentru lansarea contraofensivei sunt în ultima etapă

Planurile pentru lansarea contraofensivei ucrainene sunt în ultima etapă, a declarat luni Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev, subliniind că în momentul de faţă este analizată atent situaţia de pe teren.

993 afișări
Imaginea articolului Kievul anunţă că planurile pentru lansarea contraofensivei sunt în ultima etapă

Kievul anunţă că planurile pentru lansarea contraofensivei sunt în ultima etapă

"Pregătirea contraofensivei este în etapa finală. Eu cred în această operaţiune. Au fost multe eforturi pentru succesul ei. Cred că putem spune că totul este pregătit", a declarat Oleksii Reznikov, citat de site-ul Tagesschau.de.

"Ulterior, pe baza deciziilor şi analizării situaţiei de pe câmpul de luptă, Statul Major al armatei, comandantul suprem şi echipa lui vor decide cum, unde şi când. Partenerii noştri internaţionali înţeleg că succesul contraofensivei este în interesul securităţii propriilor ţări", a subliniat Reznikov.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit luni cu premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins. Zelenski a mulţumit Noii Zeelande pentru "participarea la instruirea militarilor ucraineni". "Mizăm pe continuarea cooperării bilaterale în domeniul apărării şi al asistenţei umanitare", a afirmat Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Luni, armata ucraineană a anunţat că trupele ruse s-au retras, în urma unor atacuri, din unele zone ale oraşului Bahmut, dar situaţia continuă să fie "dificilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici