Kremlinul i-a răspuns lui Joe Biden. Rusia a denunţat declaraţiile "destabilizatoare" ale preşedintelui american cu privire la Ucraina

Kremlinul l-a denunţat joi pe preşedintele american Joe Biden pentru că a afirmat că pe Rusia o "catastrofă" o aşteaptă dacă va ataca Ucraina, subliniind că a destabilizat o situaţie deja tensionată, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

6261 afișări
Imaginea articolului Kremlinul i-a răspuns lui Joe Biden. Rusia a denunţat declaraţiile "destabilizatoare" ale preşedintelui american cu privire la Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că declaraţia preşedintelui american "poate facilita destabilizarea situaţiei", potrivit CGTN.

Această reacţie vine după ce Joe Biden a ţinut o conferinţă de presă la Casa Albă în care a vorbit şi despre situaţia din Ucraina şi o posibilă invazie a Rusiei. 

"Dacă invadează (n.r.Ucraina), vor plăti! Băncile lor nu vor mai putea opera cu dolari. Deci multe se vor întâmpla. Din punct de vedere militar, ruşii sunt într-o superioritate copleşitoare, în comparaţie cu Ucraina. Dar vor plăti un preţ usturător imediat, pe loc, pe termen mediu şi lung, dacă o vor face" a declarat liderul de la Washington. 

"Va fi un dezastru pentru Rusia dacă va invada Ucraina. Aliaţii şi partenerii sunt gata să impună costuri severe şi să aducă daune importante Rusiei şi economiei sale" a adăugat Joe Biden. 

Tensiunile dintre Occident şi Rusia sunt la cel mai înalt nivel din ultimii ani. Rusia susţine că nu pregăteşte niciun atac, denunţând însă intensificarea activităţilor militare NATO şi intenţiile de extindere spre est. Însă Kremlinul a comasat aproximativ 100.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei, o acumulare despre care Occidentul afirmă că este o pregătire iminentă de război.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici