Luare de ostatici în sudul Filipinelor, soldată cu 21 de morţi

21 de persoane, aparţinând unui grup de aleşi şi jurnalişti răpiţi de un grup de bărbaţi înarmaţi, au fost descoperite moarte în sudul Filipinelor, a anunţat un comandant regional al armatei.

12 afișări
Imaginea articolului Luare de ostatici în sudul Filipinelor, soldată cu 21 de morţi

Luare de ostatici în sudul Filipinelor, soldată cu 21 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am descoperit 21 de cadavre", a declarat la postul de radio generalul Afredo Cayton, precizând că ostaticii au fost "omorâţi de bărbaţi înarmaţi".

"Continuăm căutările pentru a-i găsi şi pe ceilalţi" ostatici, a spus el, adăugând că, pentru moment, nu poate oferi precizări cu privire la identitatea ucigaşilor.

Puţin mai devreme, purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Romeo Brawner, afirmase că bărbaţi înarmaţi având legături cu un politician local influent, au luat ostatici 40 de persoane, cu precădere adversari politici şi 20 de ziarişti locali.

Printre cei răpiţi se află şi soţia unui primar al provinciei Maguindanao, Esmael Mangundadatu, asistenţii săi şi unii dintre partizanii săi, adăuga colonelul.

Ziariştii îl însoţeau pe Mangundadatu, care urma să candideze la funcţia de guvernator al provinciei Maguindanao, cu majoritate musulmană, în alegerile prevăzute pentru luna mai.

Răpirea ar putea avea legături cu rivalităţile existente între clanul guvernatorului actual şi cel condus de Mangundadatu, potrivit colonelului Brawner.

Reglările de conturi şi violenţele între clanurile rivale nu sunt rare în sudul Filipinelor, de asemenea teatru al conflictului între armată şi rebelii separatişti musulmani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici