Mii de ruşi din Habarovsk au ieşit azi în stradă să îşi apere guvernatorul arestat: "Rusia se trezeşte! Acesta e regiunea noastră!"

  • Locuitorii din Habarovsk, Federaţia Rusă, au ieşit azi într-un marş pentru a cere eliberarea guvernatorului regiunii
  • Serghei Furgal a fost arestat la începutul lunii şi este acuzat de procurorii ruşi că ar fi implicat în omorul mai multor oameni de afaceri în 2004 şi 2005
  • Este al treilea protest mare din Habarovsck, iar presa locală scrie că la marş au participat circa 15.000 de manifestanţi
4703 afișări

Mii de locuitori ai oraşului Habarovsk, din Federaţia Rusă, au ieşit pentru a treia oară la un marş de susţienere a guvernatorului regiunii arestat la începutul lunii. Oamenii cer eliberarea lui Serghei Furgal, care este acuzat de procurorii ruşi că ar fi implicat în mai multe crime în perioada anilor 2004 şi 2005. Furgal, membru al Partidului Naţional Liberal Democrat, a fost ales guvernator în 2018. El este foarte popular în regiunea Habarovsk, iar victoria sa neaşteptată la alegerile s-a soldat cu frustrări în partidul preşedintelui Putin.

Protestatari în Habarovsk Rusia:  Rusia se trezeşte! Acesta e regiunea noastră! Libertate! 

Protestar Habarovsck: Noi vrem să-l apărăm. Dacă noi nu l-am fi ales guvernator el ar fi trăit liniştit cu familia sa mai departe şi ar fi fost deputat în DUMA, şi ar fi trăit bine. Ne-am săturat. Noi l-am ales şi noi vrem să fim auziţi. Noi vrem singuri să decidem ce să facem cu acest om. Aduceţi-l înapoi, şi aici o instanţă de judecată corectă şi deschisă va decide ce să facă cu el: să-l încarcereze sau nu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici