Moscova, acoperită din nou de fumul provenit de la incendii

Capitala rusă a fost acoperită din nou sâmbătă de fum provenit de la incendiile care afectează zone importante ale ţării, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Moscova, acoperită din nou de fumul provenit de la incendii

Moscova, acoperită din nou de fumul provenit de la incendii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizibilitatea a scăzut semnificativ, la numai 300 de metri, după numai trei zile în care smogul se disperase din zona Moscovei.

Începând de la jumătatea lunii iunie, regiunea capitalei ruse a fost afectată de fumul degajat de incendiile de vegetaţie, favorizate de temperaturile foarte ridicate.

Cel mai ridicat nivel de poluare a fost înregistrat în zilele de 6 şi 7 august, când concentraţia de monoxid de carbon în aer a depăşit de 6 - 7 ori nivelul maxim admisibil.

Directorul serviciului meteo rus, Roman Vilfand, declarase joi că Moscova rămâne expusă riscului de poluare şi săptămâna viitoare, din cauza incendiilor din regiune şi a circulaţiei nevaforabile a aerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici