”O greşeală minoră însemna o moarte sigură şi violentă”. Dezvăluirile unui agent FBI sub acoperire şi membru Ku Klux Klan

  • Timp de aproape 10 ani, Joseph Moore a trăit o viaţă dublă în secret,ca agent FBI sub acoperire şi ca membru KKK.
  • Acesta avea drept scop să împărtăşeaşcă informaţii despre poliţiştii, gardienii din închisori, ofiţerii şi aduncţii şefilor forţelor de ordine care erau înscrişi în KKK.
  • A participat la întâlniri clandestine, la ceremonii cu arderea crucilor şi a fost implicat la planificarea uciderii unui om de culoare.
7769 afișări
Imaginea articolului ”O greşeală minoră însemna o moarte sigură şi violentă”. Dezvăluirile unui agent FBI sub acoperire şi membru Ku Klux Klan

Sursa Foto- English Wikipedia, AuthorConfederate till Death

Timp de aproape 10 ani, Joseph Moore a trăit o viaţă dublă în secret după cum relatează Los Angeles Times. Veteranul armatei americane a îmbrăcat haina albă cu glugă al grupării Ku Klux Klan. A participat la întâlniri clandestine şi la ceremonii cu arderea crucilor. A fost implicat chiar şi la planificarea uciderii unui om de culoare. Dar tentativa de crimă a fost prevenită.  

Pentru că cealaltă identitate a lui Moore era cea de agent FBI sub acoperire, având drept scop să înregistreze conversaţiile cu colegii săi din clan care lucrau în forţele de ordine şi să împărtăşească informaţiile despre adepţii supremaţiei albe din Florida.

O greşeală minoră însemna o moarte sigură şi violentă, spunea el. 

Astăzi, el şi familia lui trăiesc cu nume noi. Depune periodic mărturii în instanţă şi nu discută niciodată public despre munca sa sub acoperire în KKK. Dar a contactat un reporter după ce Associated Press a publicat o serie de poveşti despre adepţii supremaţiei albe care lucrează în închisorile din Florida, care s-au bazat, parţial, pe înregistrările sale.

„FBI-ul a vrut să adun cât mai multe informaţii despre aceşti indivizi şi să le confirm identitatea”, a spus Moore despre ofiţerii care au fost implicaţi în KKK,  

Moore a spus că a întâlnit zeci de ofiţeri de poliţie, gardienii din închisori, adjuncţi ai şerifilor şi ofiţeri care au fost implicaţi în cluburile de motociclişti KKK. El chiar a alertat federalii despre un complot de uciderea unui şofer de camion de origine sud-americană. 

Anii săi ca informator au avut loc într-o perioadă critică când erau depuse eforturi de combatere a terorismului intern din SUA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici