"Ora pământului" stinge luminile de la Acropole pe 28 martie

Sistemul de iluminare de la Acropole, principalul obiectiv turistic al Greciei, va fi oprit la 28 martie, pentru "Ora Pământului", o iniţiativă internaţională pentru protejarea mediului înconjurător, a anunţat vineri Fondul Mondial pentru Natură (WWF).

163 afișări
Imaginea articolului "Ora pământului" stinge luminile de la Acropole pe 28 martie

"Ora pământului" stinge luminile de la Acropole pe 28 martie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am cerut această stingere a luminilor şi tocmai am primit aprobarea Comitetului central de arheologie", care administrează obiectivele turistice greceşti, a declarat Georges Vellidis, din cadrul World Wildlife Fund Grecia.

Este pentru prima dată când Acropole va participa la acţiunea lansată în întreaga lume de World Wildlife Fund, după iniţiative similare la monumente ca Podul Golden Gate din San Francisco şi Coloseumul din Roma, a adăugat acesta.

Templul lui Theseion, de lângă Acropole, dar şi coloanele Templului lui Poseidon de la Cap Sounion, la sud-est de Atena, vor fi de asemenea lăsate în întuneric timp de o oră.

Aceste monumente beneficiază de la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, de un nou sistem de iluminare, conceput de francezul Pierre Bideau.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici