Pelosi nu vrea post de conducere după ce nu va mai fi preşedintele Camerei Reprezentanţilor

Nancy Pelosi, preşedintele în funcţie al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat joi după-amiază că după încheierea actualei legislaturi şi schimbarea majorităţii în favoarea Partidului Republican nu intenţionează să încerce obţinerea vreunui post de conducere în cadrul grupului parlamentar democrat.

329 afișări
Imaginea articolului Pelosi nu vrea post de conducere după ce nu va mai fi preşedintele Camerei Reprezentanţilor

Partidul Republican va avea majoritate în Camera Reprezentanţilor începând din ianuarie, astfel că Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat, nu va mai putea fi preşedinte al instituţiei. Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a avut patru mandate de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în perioada 2007-2011 şi 2019-2023. În ianuarie 2021, când a început al patrulea mandat de doi ani de preşedinte al instituţiei, Pelosi sugerase că aceasta va fi ultimul.

Acum, ea a anunţat că vrea să rămână simplă membră a Camerei Reprezentanţilor, fără a mai ocupa vreo funcţie de conducere în cadrul grupului parlamentar democrat.

"Acum, trebuie să privim în mod îndrăzneţ spre viitor. A venit momentul pentru o nouă generaţie", a declarat Nancy Pelosi, citată de agenţia The Associated Press.

Potrivit site-ului Axios.com, politicienii Hakeem Jeffries şi Steny Hoyer sunt favoriţi pentru postul de lider al grupului minoritar democrat din Camera Reprezentanţilor.

Partidul Republican a atins nivelul majorităţii în Camera Reprezentanţilor, potrivit noilor date electorale din Statele Unite, ceea ce va complica agenda politică a preşedintelui Joseph Biden în ultimii doi ani de mandat şi în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2024. Potrivit noilor date electorale, Partidul Republican a atins nivelul de 218 locuri în Camera Reprezentanţilor, din totalul de 435 de locuri, în timp ce Partidul Democrat este în acest moment la nivelul de 210 locuri. Nivelul de 218 locuri oferă Partidului Republican majoritatea simplă în Camera Reprezentanţilor. Diferenţa de locuri între republicani şi democraţi va fi aflată cu exactitate abia peste câteva zile, când se va încheia numărătoarea voturilor în toate circumscripţiile electorale. În contextul victoriei, politicianul republican Kevin McCarthy este favorit pentru a fi ales în ianuarie preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în locul lui Nancy Pelosi.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a sunat-o joi după-amiază pe Nancy Pelosi pentru a o felicita pentru rezultatele politice "istorice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici