Pompierii ruşi vor folosi roboţi pentru a stinge incendiile din zona centrului nuclear Sarov

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a livrat roboţi pentru a fi folosiţi la stingerea incendiilor de pădure în zona centrului de cercetare nucleară din Sarov, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

59 afișări
Imaginea articolului Pompierii ruşi vor folosi roboţi pentru a stinge incendiile din zona centrului nuclear Sarov

Pompierii ruşi vor folosi roboţi pentru a stinge incendiile din zona centrului nuclear Sarov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Roboţii mobili de tip EL-4 şi EL-10 au fost creaţi pentru misiuni de recunoaştere, monitorizare şi stingere a incendiilor, precum şi pentru îndepărtarea obstacolelor pe căile de acces în zonele afectate de incendii.

Alţi doi roboţi MRK-RP au fost creaţi pentru misiuni de recunoaştere prin intermediul unui sistem video, pentru transport şi operaţiuni de detectare şi izolare a incendiilor.

Unitatea mobilă de sprijin împotriva incendiilor LUF-60 le va permite pompierilor să stingă incendiile în zone periculoase, în care nu pot ajunge oamenii. În plus, unitatea poate dispersa fumul şi ventila încăperile.

Toate materialele radioactive şi explozive de la centrul nuclear rus Sarov, situat la 500 de kilometri est de Moscova, au fost "evacuate" din cauza incendiilor de pădure, a anunţat miercuri Serghei Kirienko, directorul Rosatom, agenţia atomică rusă.

Oficialul a dat asigurări că de acum nu mai există niciun risc de accident nuclear, chiar dacă flăcările vor atinge instalaţiile acestui centru, cunoscut sub numele de Arzamas-16 şi unde sunt fabricate arme atomice încă din perioada sovietică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici