Preşedintele Bulgariei: Ţara îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen

Bulgaria îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, afirmă preşedintele Rosen Plevneliev, citat de postul public de radio bulgar, relatează site-ul agenţiei Focus.

181 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bulgariei: Ţara îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen

Preşedintele Bulgariei: Ţara îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, instituţiile bulgare nu au alte indicaţii privind o schimbare de poziţie a Germaniei, în afara interviului acordat de ministrul german de Interne unui ziar regional. Credem că Bulgaria va primi o evaluare pozitivă. Suntem convinşi că planul în două etape este corect şi aşteptăm o evaluare corectă a eforturilor noastre. Bulgaria protejează frontierele Schengen mai bine decât alte ţări", a dat asigurări Plevneliev.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat zilele trecute pentru cotidianul Rheinische Post că România şi Bulgaria s-ar putea să nu fie pregătite să adere la Spaţiul Schengen anul acesta, nici măcar parţial. "Cred că deschiderea frontierelor pentru România şi Bulgaria este imposibilă la acest moment", a precizat Friedrich.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici