Rusia se pregăteşte să-şi retragă Flota din peninsula Crimeea - presă

Rusia a început pregătirile pentru a-şi retrage din peninsula Crimeea Flota de la Marea Neagră, a declarat un specialist din cadrul Institutului pentru Politică Externă al Ministerului ucrainean de Externe, Oleksandr Palii, relatează agenţia Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post în ediţia online.

62 afișări
Imaginea articolului Rusia se pregăteşte să-şi retragă Flota din peninsula Crimeea - presă

Rusia se pregăteşte să-şi retragă Flota din peninsula Crimeea - presă (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că o declaraţie făcută de preşedintele Consiliului Federaţiei din Rusia, Serghei Mironov, în care a numit Sevastopolul un oraş al "gloriei ruseşti", nu este în conformitate cu adevărul istoric. Acesta este un punct de vedere al acelor politicieni din Parlamentul rus care militează pentru o campanie împotriva Ucrainei şi care fac uz de diferite mituri, a adăugat el.

Potrivit specialistului, Moscova a început pregătirile pentru retragerea flotei. Guvernul rus a alocat fonduri şi a început lucrările la adâncirea golfului Novorossiisk, unde urmează să fie amplasată noua bază pentru flotă.

Palii consideră că nu este eficient ca Rusia să-şi menţină flota în Crimeea. După cum au menţionat în repetate rânduri reprezentanţi ai NATO, baza flotei ruse nu va împiedica aderarea Ucrainei la Alianţă, a adăugat el. Totodată, Kievul ar putea mări după 2017 costurile percepute pentru închirierea bazei, fapt ce ar putea dăuna bugetului de stat al Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici