Sindromul Havana nu a fost cauzat de interferenţe străine. Ce concluzii au tras specialiştii americani

Autorităţile americane consideră că este „foarte puţin probabil” ca o boală misterioasă numită „Sindromul Havana” să fie cauzată de o putere străină ostilă.

1129 afișări
Imaginea articolului Sindromul Havana nu a fost cauzat de interferenţe străine. Ce concluzii au tras specialiştii americani

Sursa foto: Profimedia

În 2016, diplomaţii americani de pe tot globul au raportat simptome similare pentru o boală misterioasă. Aveau ameţeli, dureri de cap şi un sunet intens şi dureros în urechi. Astfel s-a născut sindromul Havana.

Fenomenul îşi trage numele din capitala Cubei, unde a fost depistat primul caz. Iniţial, americanii au crezut că Rusia, China sau alte ţări ar putea fi în spatele acestei boli bizare.

Biroul Directorului de Informaţii Naţionale (ODNI) a publicat o evaluare neclasificată care reflectă punctul de vedere a şapte agenţii guvernamentale care au analizat peste 1.500 de „incidente anormale de sănătate” în peste 90 de ţări.

Un raport anterior lansat de comunitatea de informaţii din SUA la începutul anului 2022 a stabilit că, deşi majoritatea cazurilor ar putea fi explicate prin cauze naturale sau stres, câteva zeci au rămas neexplicate şi ar fi putut fi „plauzibil” cauzate de un dispozitiv ascuns.

Într-o declaraţie, directorul CIA, William Burns, a spus că descoperirile „nu pun sub semnul întrebării experienţele şi problemele reale de sănătate pe care personalul guvernului american şi membrii familiei acestora – inclusiv ofiţerii CIA – le-au raportat în timp ce-şi serveau ţara”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici