VIDEO  ŞOC şi UIMIRE. 20 de ani de la bombardarea Bagdadului

1540 afișări
Imaginea articolului ŞOC şi UIMIRE. 20 de ani de la bombardarea Bagdadului

 

Sursa Video - CNN, BBC, Al Jazeera, AP News

 

În noaptea dintre 19 şi 20 martie 2003, Statele Unite, împreună cu forţele aliate, au lansat primul bombardament asupra Bagdadului, capitala Irakului.  

Atacul a constat într-o serie de lovituri aeriene şi de rachete de croazieră asupra a mai multor ţinte din oraş, inclusiv asupra clădirilor guvernamentale, palatului  prezidenţial şi a aeroportului internaţional din Bagdad.

Scopul principal al atacului a fost de a elimina regimul lui Saddam Hussein şi de a distruge capacitatea sa de a produce arme de distrugere în masă.

Ultimatumul de 48 ore al lui George Bush prin care îi cerea dictatorului Saddam Hussein să renunţe la putere expirase. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici