Space X a stabilit un nou record mondial. A dus cel mai mare număr de sateliţi în spaţiu

  • Minisateliţi Starlink sunt destinaţi să ofere internet în bandă largă pe tot globul
  • 10 sateliţii ai Space-X s-au adăugat mega-constelaţiei de telecomunicaţii Starlink
  • Misiunea numită "Transporter 1'' a avut o întârziere de 24 de ore
514 afișări
Imaginea articolului Space X a stabilit un nou record mondial. A dus cel mai mare număr de sateliţi în spaţiu

Space X a stabilit un nou record mondial. A dus cel mai mare număr de sateliţi în spaţiu

Compania lui Elon Musk, Space-X a stabilit un nou record mondial după ce a ajuns să transporte cel mai mare număr de sateliţi în spaţiu, cu o singură rachetă.

143 de sateliţi, de diverse forme şi mărimi au ajuns duminică, 24 ianuarie, pe orbită cu o rachetă Flacon 9 lansată din Florida, conform BBC.

Racheta Falcon 9 a dus în spaţiu 133 de sateliţi comerciali şi 10 sateliţi ai companiei Space-X.

Misiunea a purtat numele de „Transporter-1” şi a avut o întârziere de 24 de ore faţă de termenul stabilit iniţial

Recordul anterior pentru cei mai mulţi sateliţi duşi în spaţiu cu un singur zbor fusese stabilit de o rachetă navă din India. În 2017, aceasta plasase 104 sateliţi la o lansare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici